Diatonica Photography

Diatonica Photography

Fotografiranje nosečnic

To je čarobno obdobje, ko vas vsak dotik trebuščka spomni na to, da pod srcem raste drobceno bitje. Če želita, da ta čudoviti čas, ki je poln pričakovanja, ne zbledi, bomo z veseljem dragocene trenutke ujeli za vaju.

Izbirata lahko med fotografiranjem v studiu ali v naravi. Če se najbolje počutite doma, se fotografiranje lahko izvede tudi kjerkoli po Sloveniji.

Kdaj je najbolj primeren čas za fotografiranje, je odločitev bodoče mamice. Trebušček lahko spremljamo skozi celotno nosečnost oz. od takrat, ko postaja zaobljen in fotografije oblikujemo v zgodbo ali pa si za enkratno fotografiranje izberete čas, ki se vam zdi najbolj primeren. Večina nosečnic se odloči za fotografiranje od 30 do 36 tedna, ker je takrat trebušček že dovolj “poln”, kasneje pa že preži nevarnost, da vas dojenček prehiti. Ko se odločite, lahko termin za fotografiranje rezervirate že zdaj - nikoli ni prezgodaj. Za fotografiranje v naravi se dogovarjamo sproti, glede na vremenske razmere, za studijsko fotografiranje pa lahko termin uskladimo že vnaprej.

Priporočamo, da s sabo prinesete dva kompleta oblačil, ki trebušček še poudarijo. Nekaj jih je na voljo tudi pri nas. Kadar fotografiramo trebušček brez oblačil, je priporočljivo, da nekaj ur pred fotografiranjem nosite oblačila, ki ne puščajo na koži sledi. Zelo dobrodošle so stvari, ki ste jih pripravili za novega člana, nikakor pa doma ne pustite partnerja in otročkov, ki so prav tako polni pričakovanja.

Nosečke fotografiramo dobro uro, če se odločite za osnovni paket oz. približno dve uri, če se odločite za paket standard.