Diatonica Photography

Diatonica Photography

Fotografiranje novorojenčkov

Kar ne moremo se jih nagledati, ko prikukajo na svet. Tako so lepi, mehki in nebogljeni. A kaj, ko so iz dneva v dan večji, prvi trenutki z njimi pa tako hitro minejo. Z veseljem poskrbimo, da podoba vaše štručke v prvih dneh življenja, ne zbledi.

Novorojenčke fotografiramo v našem studiu, kjer pripravimo ustrezne scene, če pa imate v vašem domu dovolj naravne svetlobe oz. prostora za postavitev mini studia, se vsekakor pripeljemo na vaš dom. Tam se večina v prvih dneh po rojstvu počuti najbolje. Izbor rekvizitov pripeljemo zraven, na vašo željo pa uporabimo tudi vaše. Prostor, kjer fotografiramo, mora biti dobro ogret - ca. 26°C, saj novorojenčka večinoma fotografiramo brez oblačil. Če ni, ga dogrejemo.

Fotografiranje novorojenčkov poteka, če je le mogoče, že v prvem tednu po rojstvu, sicer pa največ tja do starosti 14 dni. Takrat so še utrujeni in je njihov spanec najtežje zmotiti, med spanjem pa jih najlažje namestimo v željen položaj. To ne pomeni, da če obdobje trdnega spanca zamudimo, da fotografiranje ni mogoče, le poze so drugačne, primerne starosti dojenčka.

Fotografiranje novorojenčka traja približno 3-4 ure. Vedno si vzamemo čas; za hranjenje, previjanje, cartanje, če pa ga vendarle nikakor ne uspemo uspavati, fotografiramo zbujenega.

Priporočljivo je, da si, glede na predviden datum poroda, termin za fotografiranje novorojenčka okvirno rezervirate že v času nosečnosti, po rojstvu pa nas čimprej obvestite, da uskladimo ustrezen termin.